Donkere lucht Oostvaardersveld

DSC_4103-bewerktC-2
Donkere lucht Oostvaardersveld

Maximumtemperatuur:     12  °C.
Minimumtemperatuur:      6  °C.

29-03-2016

Vandaag en bezoekje Poelruiterhut, ik breng eerst even de kleine meid naar de peuterspeelzaal en ga van daaruit gelijk door naar het Oostvaardersveld. Ik parkeer de auto langs de Praamweg en loop het laatste stukje naar de Poelruiterhut. Ik zie dat er al iemand is als ik vlak bij ben hé dat is J-p van natuur waarnemers flevoland. Dat is lang geleden dat wij elkaar gezien hebben dat zal september 2015 geweest zijn.

Dus er was aardig wat te kletsen en van fotograferen kwam voor mij niet zoveel vandaag. Maar het was zeker gezellig en we zijn weer helemaal bij gekletst. Tuurlijk heb ik toch nog het een en ander op de foto kunnen zetten. Bij binnen komst spotte ik de pad in het water en er waren een paar mooie knobbel zwanen aanwezig. Tevens was er een zeer donkere lucht boven het Oostvaardersveld en dat maakte een heel mooi plaatje van de bomen aan de overzijde. Dus ook dit zette ik even op de foto.

Toen kwam even de waterpieper voorbij en ging deze op een tak zitten in het veld en zo kon ik voor mij deze nieuwe waarneming ook weer vast leggen. En de rietgors mocht vandaag ook op de foto. Hierna kregen we even visite van twee collega spotters die ook even een praatje met ons gemaakt hebben na ongeveer 10 minuten gingen de heren er weer vandoor.

Er vloog al de hele tijd regelmatig een kwikstaartje voorbij en nu ging de kwikstaart vlak bij de hut in een boompje zitten en kon ik snel een aantal leuke foto’s nemen. Hierna was het even onrustig in het veld de brandganzen vlogen op en bleven langer heen en weer vliegen als normaal dus even goed naar buiten kijken en ja hoor een buizerd is de boel aan het op jagen en land op het veld. De buizerd is wat ver weg maar ik zet hem toch op de foto. Bij thuiskomst en op de computer lijkt het wel of hij ook een stukje prooi aan het eten is ( rood gekleurd in snavel ).

Hierna ga ik naar huis het is bijna tijd dat de kleine meid uit de peuterspeelzaal komt. Dus ik geef J-p een hand en we zeggen elkaar gedag uiteindelijk loopt J-p mee naar de auto en gaat hij nog even verder spotten.

Ik ga snel naar huis ben al wat aan de late kant en leg de spullen vast weg, hierna haal ik de kleine meid op en zit het dagje spotten er voor mij weer op.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *