Donker en heel grijs

Smient
Donker en heel grijs

Maximumtemperatuur:  11  °C.
Minimumtemperatuur:    6  °C.

29-01-2016

Vrijdag morgen is het nog net droog dus besluit ik om toch nog even de fiets te pakken, ik eet mijn broodje even op en neem mijn medicatie in. Vervolgens pak ik de stalen ros uit de schuur en pak de rest van de spullen bij elkaar. Ik ga via het seizoenenpad en het junipad om zo het pirellipad op te draaien. En dan de E Heimansweg op te rijden om zo het Hugo de vriespad op te rijden.

Ik ga naar het hugo de vries uitkijkpunt. Er staat heel veel wind en het is koud en grijs. Ik probeer wat foto’s te maken maar jeetje wat zijn de foto’s slecht zeg. Uiteindelijk zet ik de ISO waarde vast op 1600 en een diafragma van 6.3 en maak ik wat foto’s van de tal van eenden die in de luwte liggen te slapen en vermoedelijk zitten te wachten op wat komen gaat. Er zitten tal van smienten tussen maar is heel moeilijk te zien de foto’s zijn vandaag zeker niet de aller beste maar probeer er toch weer wat van te maken.

Ik ga met de fiets weer verder en ga richting het natuurbelevingscentrum de oostvaarders en gasterij de oostvaarders. Ik kijk al fietsend over de vlakte en zie iets wits in het water en kijk nog een keer en zeg ooh een mannetjes nonnetje. Hé het zijn er drie. Dus snel afstappen fiets aan de kant camera pakken en schieten maar. Er er zijn ook drie vrouwtjes nonnetjes. Ik maak een aantal foto’s maar ook hier door het zeer slechte weer zijn de foto’s niet heel mooi maar ja je kan niet alles op een presenteer blaadje krijgen toch!

Zo ik ga nog even verder en kan dan nog een aalscholver zien opstijgen van startbaan belevingscentrum en die zetten we ook even op de foto. Ik pak mijn spullen in. Het begint een beetje te regenen en ga snel richting huis. Bij het passeren van de fietsbrug op de E Heimansweg staat er ineens een vos naast mij we schrikken beide ik rem als een gek pak snel de camera tas en probeer al kijkend naar de vos de camera te pakken.  Ik moet op de tast iets pakken, en op het laatste moment toch een blik werpen op de camera en weg is de vos.

Ik kijk driftig om me heen of ik hem nog ergens kan spotten ik fiets zelf nog een klein rondje om na een aantal minuten weer terug te komen maar helaas geen vos en geen foto’s wel een ervaring er bij dat dan wel. Maar het was leuk geweest als ik deze had kunnen delen met jullie.

Zo ik ben weer thuis en heb de foto’s weer op de cloud gezet ik zal er even doorheen moeten om de beste er uit te vissen.

 

Groetjes, Casper  ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *