De vos Knardijk

dsc_0242d

Maximumtemperatuur: 22  °C.
Minimumtemperatuur:  11  °C.

09-09-2016

Vrijdag ochtend vandaag maar even met de auto op pad en een beetje rustig aan doen. De fiets reis van gister heeft er toch behoorlijk ingehakt. Ik heb behoorlijk veel pijn vandaag en dan voornamelijk in mijn handen. Eerst breng ik de kleine meid even naar de peuterspeelzaal en hierna vertrek ik via de Trekweg en de Praamweg naar het Oostvaardersveld.  Ik parkeer de auto en pak mijn spullen. Eerst even naar de oeverloperhut en daar vliegt net de ijsvogel weg.

dsc_0003d

Die dacht ook daar heb je hem weer met zijn camera. Maar de wond wordt verzacht door een leuke ree aan de waterkant.

dsc_0022d

De mist trekt een beetje weg en ik laat me toch verleiden door die visarend die bij de poelruiterhut in de boom zat. Ik ga toch even die kant op. Aangekomen in de hut zitten er ook vier collega spotters. Ik stel mijn camera in maak wat proef foto’s en zie het al dat wordt niks vandaag. Er is zoveel tegen licht dat een scherpe foto bijna onmogelijk is. Althans dat vindt ik dan en denk ook zeker niet dat de andere collega spotters een mooie foto hebben. Maar goed ik maak toch een aantal foto’s.

dsc_0076_hdrd

Hierna heb ik het wel gezien. Ik loop terug naar de auto en jump nog even langs de oeverloper. En geluk de ijsvogel is weer terug dus klik klik. Na de ijsvogel beginnen de spieren een beetje te protesteren, dus loop ik naar de auto en probeer ik te ontspannen. Muziek op airco aan. Ik rij op mijn gemak nog even langs de Kitsweg even kijken of het vosje er is. En wat een super geluk zeg daar is de vos.

dsc_0252d

Ik maak weer een hele hoop foto’s. En er komen steeds meer mensen bij. De één heeft nog een wilder verhaal dan de andere over deze vos. De vos is ziek omdat de vos zo dichtbij komt. Ik probeer de mensen duidelijk te maken dat de vos zeker niet ziek is. Hij jaagt hier op muizen en dat is zijn natuurlijk gedrag. Dat de vos inderdaad dichtbij komt is omdat hij verziekt is door de mens. Er zijn diverse mensen die de vos voeren om een zo mooi en leuk plaatje te kunnen fotograferen. (Zelf ook een keer gezien dat iemand een muesli reep gaf aan de vos). En als het dus straks een keer mis gaat. Omdat een klein kind een boterham of een koekje vast heeft en de vos bijt dan per ongeluk in de hand van het kind. En dan ja dan moet de vos afgemaakt worden omdat hij vals zou zijn. Jammer maar waar. Ik maak nog heel wat foto’s van dit prachtige beest.

dsc_0262d

Ik moet een beetje op mijn tijd letten moet zo mijn kleine meid weer ophalen. Ik zit weer in de auto en rijd rustig terug. Onderweg zie ik een paar bekende spotters J-p en Louis. Ik stop nog even en stap uit. hier kletsen we nog even. Maar ik moet al weer gaan ben al wat aan de late kant nu. We groeten elkaar en ik snel mij naar de peuterspeelzaal. Waar ik overigens op tijd ben.

Kleine meid in de auto lekker naar huis en broodje eten hmm heb best wel trek.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *