De vos de gans en de Oostvaardersplassen

DSC_9525C
De vos de gans en de oostvaardersplassen

Maximumtemperatuur:     15  °C.
Minimumtemperatuur:     11  °C.

24-5-2016*

Na het weg brengen van de kleine meid besluit ik toch om even door te rijden en nog even te kijken bij de Oostvaardersplassen. Ik parkeer de auto op de oude parkeerplaats van het Kotterbos en hoef dan zo maar een heel klein stukje te lopen om op het Jan van den Boschpad te komen. Ik hoop dat ik wellicht mijn vriend de vos nog tegen kom op dit laatste stukje hier is hij namelijk geregeld.

Ik loop via het wandelpad richting het water en kijk even goed om me heen ik zie de konikpaarden in de verte de grauweganzen zwemmen heerlijk in het water. Of ze zijn op de kant alles aan het opvreten. Ik maak er wat foto van en zie dan in mijn ooghoek de vos aankomen. Snel de camera de andere kant op richten en klikken maar. De vos is erg moe en gaat in een kuil liggen en kijkt nog even over het randje mijn kant op en gaat dan lekker in de slaap modus. Ik kan nog net met wat kunst en vliegwerk een paar foto’s van de vos maken als deze zich inmiddels heeft opgerold en heerlijk licht te maffen in het zonnetje.

Nog even een paar ganzen op de kiek zetten en dan weer naar de auto. Ik rij nu met de auto naar het Natuurbelevingscentrum de Oostvaarders en parkeer daar de auto. Bij de parkeerplaats zie ik een leuk vogeltje op een boomstam zitten en deze probeer ik dan ook snel even vast te leggen en dat lukt. Aan de rechterzijde van het Natuurbelevingscentrum kom ik nog wat ganzen tegen. Ook een aanvliegende Aalscholver zet ik even op de foto. Dan nog een paar omgeving-foto’s en dan ga ik weer richting de auto. Op een van de eilandjes die voor het belevingscentrum liggen zie ik een kuiken lopen kan niet goed beoordelen van welke vogel dit is. Aangezien de kluut en de kieviet en de scholekster op dit eiland broeden. Maar ik leg het toch even vast op de geheugenkaart.

Ik ga weer richting de auto en maak snel nog wat foto’s van de omgeving. Tijdens het wegrijden zie ik een blauwereiger in de walkant staan van het slootje ik stop en hij blijft me aankijken. Oké dan pak ik even de camera en zet je lekker even op de foto nou dit was geen enkel probleem de blauwereiger bleef rustig staan en poetsen. Dus dit kon ik dan ook nog even vastleggen. Zo nu naar huis en dan de foto’s weer sorteren en op de cloud knallen.

En zo was dit kleine middag rondje ook weer aan het einde gekomen.

Graag tot een volgende keer.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *