De Natte Graslanden lepelaarplassen

DSC_1977 C
De Natte Graslanden lepelaarplassen

Maximumtemperatuur:     7  °C.
Minimumtemperatuur:    -2  °C.

05-03-2016*

Na een uurtje inmiddels weer thuis te zijn zegt het vrouwtje moet je niet nog even op pad het is vandaag zulk mooi weer. Uhh ja dat kan ik doen natuurlijk. Na een heerlijke ochtend in en rond het oostvaardersveld vanmorgen, ben ik heden middag nog even naar de lepelaarplassen gegaan niet bewust naar de lepelaarhut maar daar start wel de middag tour.

Ik ga met de auto naar de de trekvogel op de oostvaardersdijk, en parkeer daar mijn auto. Ik haal de fiets van de auto en ga naar de lepelaarhut ik heb mij ingesteld dat het wel druk zal zijn. Bij aankomst ben ik verbaast er zijn maar vijf collega spotters in de hut. Pak de camera er bij en ga wat foto’s maken de collega spotters geven aan dat er een roerdomp zit maar deze is inmiddels al een poosje niet meer gezien.

Oh jammer geef ik aan maar wellicht een volgende keer, ik maak van een groepje slobeenden wat leuke foto’s en een leuke film opname De slobeenden groep is bezig met de slobeenden balst. Geweldig om te zien je moet wel tegen draaien kunnen hoor! Ik maak nog wat foto’s van reiger eiland en stap dan lekker weer op de fiets ik wil proberen om even langs het natte gras land te fietsen en daar nog wat leuke foto’s te maken.

Ik ga via het lepelaarpad naar de natte graslanden fietsen, onderweg kom ik een collega spotter tegen die ook heel vaak in de lepelaarhut is. We stoppen even en kletsen wat de collega geeft aan waar ik het beste even kan kijken. En ik ga dan naar de opgegeven uitkijkpunten om te kijken. Hier en daar maak ik dan nog wat foto’s van de kuifeend en omgeving.

Ook hier heeft de bever zijn sporen achter gelaten om geknaagde bomen tjonge wat een knagers zijn het zeg. Dan nog even een bergeend op de foto zetten. En dan stap ik weer op de fiets ik ga rustig aan weer terug naar de auto.

Ik stop nog even bij een uitkijkpunt en daar zijn een aantal meerkoeten en die geven even een lesje in wie niet luisteren wilt moet maar voelen dus dit leggen we even vast op de geheugen kaart. Nog wat omgevings foto’s en hop snel op de fiets ik ben kapot. Vlak bij de auto hangt de politie helikopter in de lucht, ze komen me toch niet halen? Nou ook deze rare vogel zet ik even op de geheugenkaart en fiets dan snel door.

Zet de fiets weer op de auto en ga lekker naar huis. En zo is de zaterdag weer als een speer voorbij gegaan. Wat heb ik het lekker gehad dat doet de mens goed.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

One thought on “De Natte Graslanden lepelaarplassen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *