De kiekendief hut lepelaarplassen

DSC_2553 C
De Kiekendief hut lepelaarplassen

Maximumtemperatuur:     10  °C.
Minimumtemperatuur:       0  °C.

13-03-2016

Vandaag weer een mooie dag en dat moet je dan maar even benutten, ik ben vroeg wakker en ga dan maar naar beneden om even wat te eten en om een beetje op gang te komen. Hierna maar even wat warms aan doen nadat ik me zelf maar even heb gepoetst. Ik heb de fietsendrager en de fiets inmiddels op de auto gemonteerd en rijd ik weg om 08:30.  Vandaag nog een keertje lepelaarhut of niet.

Ik zet zoals gebruikelijk mijn auto bij de trekvogel neer en bij aankomst schrik ik wel een beetje tjeetje wat een auto’s staan er ik kan nog net mijn auto kwijt. Als dit maar geen voorbode is van de drukte in de lepelaarhut. Zo fiets er af spullen op de rug en hoppie fietsen. Zo aangekomen bij het pad van de lepelaarhut ga ik nu richting de hut fietsen. En ja zoals verwacht behoorlijk vol ik loop naar binnen en zeg iedereen even goedemorgen niet persoonlijk maar in het algemeen.

Ik wacht bewust even met mijn spullen te pakken en zie dat er nog al gekibbeld wordt over wie de beste plek verdiend, ik denk bij mezelf waar maken ze zich druk om. Ik verlaat het pand ik heb wel wat beters te doen. Ik besluit om naar de kiekendief toe te gaan dit is een klein hutje die langs het nattegrasland staat van de lepelaarplassen. Het is behoorlijk koud maar het zonnetje schijnt lekker ondanks dit mooie weer heb ik behoorlijk last van het lichaam. Maar dan ineens wordt ik opgewacht door twee ijsvogels die in de boom zitten. Ik probeer zo rustig mogelijk te stoppen en pak de camera uit de tas camera even snel instellen en dan langzaam omhoog komen langs het riet. En pief pief weg zijn ze helaas geen foto.

Jammer maar volgende keer beter denk ik bij mezelf.  En dan gebeurt het bijna onmogelijke ik zie weer een ijsvogel ik rem voorzichtig hoop dat de rem geen piep geluid maakt. Pff gelukig ik sta stil ik pak de camera en maak snel wat foto’s ik probeer me zelf achter een boom en mijn fiets een beetje verdekt op te stellen en klik zo weer de enen naar de andere foto op de geheugenkaart.

Ook zie ik inmiddels dat er even verderop collega spotter René zit die ook de ijsvogel aan het fotograferen is. Ik ga weer verder om zo bij de kiekendief te komen. Eerst kom ik nog langs een nieuw geplaatst stenen scherm ik stap toch even af om te kijken of we wat moois zien. Een mooie zwaan laat zich even van zijn beste kant zien en laat zijn spierballen even zien. Dan komen er twee grauweganzen aangevlogen en met veel kabaal vliegen ze langs en zet ik ze op de foto.

Dan ga ik weer verder op de fiets en ga nu echt naar de kiekendief hut toe. Daar aangekomen liggen de kuifeenden slobeenden en dodaarsjes al weer te wachten. En zo kan ik ook hier vast een aantal leuke opnames maken. En de hut doet zijn naam eer aan volgens mij vliegt er een bruine kiekendief boven het nattegrasland ik maak wat foto’s maar het is slecht te zien dus hopen dat ik goed gegokt heb. Dan komt er een smient aangevlogen en deze probeer ik tijdens zijn landing mooi op de foto te zetten en dat is aardig gelukt. Ik heb vandaag wat nieuwe knoppen op de camera toegewezen en ik moet zeggen dat is best handig en het geeft wat meer rust in mijn hand en hopelijk hierdoor minder snel verkramping van de hand.

Ik verlaat de kiekendief hut en ga lekker weer terug naar de auto onderweg stop ik nog even om een mooie fuut op de foto te zetten. Aangekomen bij de auto zet ik de fiets weer achterop en leg ik de camera spullen weer in de kofferbak. Ik stap heerlijk in de warme auto en kan even lekker tot rust en op temperatuur komen. Voordat ik naar huis toe ga neem ik nog even een kijken bij de oostvaardersplassen in almere.

Ik ga met de auto over de buitenring en moet dan even voorbij het natuurbelvingscentrum de oostvaarders rijden om zo bij de rotonde weer te keren en dan de afslag te kunnen nemen naar het buitencentrum. Ik kijk even bij het natuurbelevingscentrum de oostvaarders en zie dan een paar edelherten vlakbij in de struiken liggen ik maak snel wat foto’s en ga dan verder naar het uitkijkpunt jan van den boschheuvel. Hier maak ik wat foto’s van de konikpaarden en dan ga ik lekker naar de auto. Zo fiets ik langs het oostvaardersbos en zie ik nog een grote groep edelherten en die zet ik ook even op de geheugenkaart.

Vlak bij de auto wordt toch nog even mijn aandacht getrokken tot een liggend konikpaard op de vlakte er staat ook nog een konik bij en die lijkt daar afscheid te nemen inmiddels komt er een wagentje van staatsbosbeheer aan rijden en die komt volgens mij ook even kijken wat er aan de hand is. Ik had inmiddels ook een paar foto’s genomen maar dat zag er niet gunstig uit voor de liggende konik. Dat was vanuit mijn perspectief gezien hoop natuurlijk dat het allemaal mee valt.

Zo fiets weer op de auto en lekker naar huis en zo was ik om 10:50 al weer thuis, inmiddels moe voldaan en koud zet ik alles weer op de cloud.

Graag tot een volgende keer.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *