Dagje Oostvaardersveld!

DSC_8311 A

Maximumtemperatuur: 16 °C.
Minimumtemperatuur:  13 °C

Het is donderdag ochtend, ik ga eens lekker kijken bij het Oostvaardersveld. Ben toch zeker al ruim veertien dagen niet geweest dus het wordt weer eens tijd. Ik ga met de auto richting de Grote Praambuld het is erg rustig er zijn bijna geen paarden of herten te zien. Ook de heckrund is niet te vinden. Nou ja in de verte dan misschien. Ik ga verder op kijken of de graaf werkzaamheden bij het Oostvaardersveld al een beetje klaar zijn. Ze zijn zo te zien met het grote graafwerk klaar maar de paarden zijn op dit moment niet dichtbij. Ik ga met de auto weer verder en keer terug richting de praambult. Ik ga naar de vogelkijkhut de Poelruiter om daar even lekker de vogels te bekijken. Daar aangekomen ben ik helemaal alleen das best even lekker. Kan je van de een kant naar de andere kant van de hut rennen. Ik pak de camera en installeer de rijstzak. Hé de luikjes aan de andere kant van de hut zijn nog dicht. Ik doe ze zachtjes open en wat zie ik daar een ijsvogel. Hij kijkt me aan ik kijk hem aan en weg is de IJsvogel. Jammer denk ik maar ik zie hem vast nog wel een keer heb net een hele mooi serie gemaakt in de Lepelaarplassen van de IJsvogel.( zie ook www.lepelaarplassen.nl ) Dus ga ik verder met de Aalscholver die weer lekker aan het jagen is door het water. Ik heb vandaag wat moeite om de snelheid omhoog te krijgen van de sluitertijd wil namelijk proberen om ook de aalscholver goed in beeld te krijgen met een gevangen vis. Dit lukt nog niet helemaal aangezien de foto’s toch wat onscherp blijven. Maar ja veel blijven oefenen. En toch is de IJsvogel weer terug gekomen om zich te laten fotograferen ik maak hier dankbaar gebruik van en fotografeer er op los. Ook hier probeer ik de Ijsvogel tijdens zijn vlucht en of duik vast te leggen. Helaas is hij me steeds te snel of liever gezegd ik ben te langzaam. En ook hier heb ik de camera nog niet op het juiste kunnen instellen. Dus ook hier geld blijven oefenen. De paarden zijn langzamerhand wat dichterbij gekomen. Ik ga naar huis om de kleine meid op te halen die wilt zo graag paardje kijken. Dus zo gezegd zo gedaan. In de middag keer ik terug met de klein meid om de paarden te bekijken. Gelukkig weet ik inmiddels wel de sluip routes om bij ze te komen. Dus we gaan even samen kijken en nemen wat foto’s. Hier na gaan we nog even bij de vogelkijkhut de krakeend kijken. Hier kunnen we even rusten en een pakje drinken nuttigen uiteraard fotografeer ik hier ook nog het eend en ander. Hierna gaan we lekker naar huis dus richting de auto en snel naar huis.

Tot de volgende dagrapport.

Groetjes, Leven-Met.

« of 2 »

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

security check *