Zondag ochtend!

DSC_8594 A

 

Maximumtemperatuur: 12 °C.
Minimumtemperatuur:    4 °C.

 

Ik heb een hele slecht nacht achter de rug van de pijn en krampen was vanaf half vier al wakker. Uiteindelijk ben ik om kwart over acht de stalen ros gaan pakken en even naar de Oostvaardersplassen gegaan. Zo even het hoofd op iets anders zetten en kijken of ik de spanning van de spieren kan halen. Het is erg koud en moet me goed aankleden muts op handschoenen aan zo dat is lekker warm. Aangekomen op het vaste uitkijkpunt aan het einde van de Hugo de Vries Pad zie ik de paarden wel staan. Maar zijn ze eigenlijk te ver weg om goed op de foto te zetten. ik maak wat omgevings-foto’s en fiets nog even richting het Gasterij en Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders. Ik beslis toch maar om richting huis te gaan ik heb het koud. En wat nu staan er ineens twee paarden voor mijn neus. Nou die heb ik op dit stuk van het fietspad nog nooit gezien. Ze zijn samen aan het stoeien en aan het klieren. Ik kan wat foto’s maken en dan zien ze me, ooh leuk een mens op een fiets kom laten we er op afgaan denken de koniks. En ze komen al klierend en bokkend op mij af. Ik hoop maar dat ze snel langs mee heen gaan en ik ga wat verder in de kant staan. Gelukkig laten ze me links liggen en gaan ze al gierend en proestend langs me heen. Ik maak nog wat foto’s van ze en ga dan zelf met gierendebanden naar huis inmiddels heb ik het steen koud. Nog snel even tussendoor een edelhert op de foto gezet. Bij thuis komst kijken twee droepie ogen je aan en vragen papa mag ik ook mee paardje kijken. En dan smelt je hart toch! Dus we gaan smiddags met de auto naar het Oostvaardersveld. Ze vraagt ook of oma mee mag natuurlijk zeg ik, we bellen oma op en die wil graag mee. Dus we gaan richting de Praambult. en laten oma alles zien de Praambult, kleine Praambult, en het Oostvaardrersveld. Ik kan wat foto’s maken en zie een leuk hertje lopen ook deze is fotogeniek en staat er mooi op. De kleine meid wilt graag de paarden laten zien aan oma, dus gaan we opzoek. Ik zie de Konikpaarden in het Oostvaardersveld staan en gaan er op af. Gewapend met rolator ( kinderwagen ) lukt het me om wat dichter bij te komen en kan ik ook deze mooie groep op de foto zetten. Hierna rust ik even uit en drink ik wat, maak wat mooie landschap foto’s en we gaan dan richting de auto. Zo iedereen weer in de auto voldaan van deze trip en een dochter die helemaal gelukkig is omdat ze aan oma de paarden heeft kunnen laten zien. Ondanks de pijnen is dit toch het slagroom toefje op de taart, het geluk van je kind.

Heel veel lees en kijk plezier.

Groetjes, Leven-Met.

Kijk ook eens op: www.lepelaarplassen.nl of www.oostvaardersveld.nl

« of 2 »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *