Snel weg!

DSC_5980 A

 

Maximumtemperatuur: 17 °C.
Minimumtemperatuur:  12 °C

Ik ga met de kinderen snel even een rondje maken het is lekker weer en hopelijk blijft het droog. We pakken de stalen ros en gaan naar het vaste uitkijkpunt aan het einde van het Hugo de Vriespad. Voor dat we daar aankomen hoor ik een vogel fluiten ik zeg tegen mijn dochter wacht even dit is een IJsvogel die fluit. Ik struin langs de bosjes en zie inderdaad op een tak boven het water een ijsvogel zitten. Helaas voor dat ik mijn camera spullen te voor schijn had was hij /zij al van de tak gevlogen. Ik heb het nog wel vliegend in beeld gekregen en op de kaart vast kunnen leggen maar helaas is het niet te onderscheiden. uiteraard zal ik de foto wel plaatsen ook missers moet je kunnen laten zien. Hierna gaan we verder naar het uitkijkpunt. Er is niet veel te zien aan groot wild! de wint staat ook niet goed heb ik me laten vertellen vandaag. Ik ga verder richting de Oostvaardersdijk en maak een leuke foto shoot met de kinderen bij een boom. Hierna gaan we naar het Gasterij en Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders. Ik had namelijk bericht gekregen dat er nieuwe verrekijkers waren gekomen afgelopen week die door Camernu beschikbaar zijn gesteld. Dus gingen we vol goede moed daar naar toe. Aangekomen fietsen even netjes neer gezet en naar boven gelopen. En helaas geen verrekijker wel een briefje (wegens omstandigheden op dit moment geen verrekijker). De strekking van het briefje deed mij al iets vermoeden. Toen er 2 collega’s van Staatsbosbeheer boven kwamen bevestigde zij mijn vermoeden, ze waren al voor een deel gestolen. De overige verrekijkers waren inmiddels veiliggesteld. na wat vragen over het aantal beesten groot wild wat er is, hierbij de volgende cijfers. Konikpaarden aantal 1100, Heckrunderen aantal 385, Edelherten aantal ruim 3400. Ik heb nog wat foto’s gemaakt van de lege vlakte nou leeg niet helemaal natuurlijk en omgeving. Hierna zijn we snel op de stalen ros gestapt want er kwam een donkere lucht aan maar we zijn droog thuis gekomen.

Graag tot de volgend dagrapport.

Groetjes Leven-Met

Leave a Reply

Your email address will not be published.

security check *