Lepelaarplassen Toch!

DSC_8915 A

 

Maximumtemperatuur: 8 °C.
Minimumtemperatuur:  3 °C.

 

Het is dinsdag middag en ik ga na het wegbrengen van de kleine meid naar de Lepelaarplassen. Het is alleen vandaag nog mogelijk om de vogelkijkhut te bezoeken want hierna is hij gesloten. Niet voor altijd maar hij wordt hersteld van de laatste brandschade. Dus ik ga eens kijken bij de hut aangekomen zie ik al behoorlijk wat fietsen staan. Ik loop naar binnen en ja hij zit vol iedereen dacht waarschijnlijk vandaag laatste kans. Dus ik ben weer omgedraaid heb de fiets gepakt en zeg tegen mezelf dan ga ik een klein stukje fietsen. Aangekomen bij het Lepelaarpad ( vlaaienpad ) blokkeren de stads koeien de doorgang ik aai Berta 251 nog even over haar bol en vraag of ze aan de kant wil gaan met haar gevolg. Helaas heb ik geen overwicht en na vijf minuten proberen keer ik om en ga ik naar de auto. Alles opgeladen en ingeladen vertrek ik naar het Gasterij en Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders. Daar stap ik dan op de fiets en ja de paarden staan behoorlijk dichtbij en ik kan dan via het zijpaadje mooie foto’s maken. Er is wel heel veel wind en het is ijskoud maar dat mag de pret niet drukken. Ik schiet de ene na de andere foto. Ook komen er nog even mensen naast mij staan uit Vlaardingen en kijken hun ogen uit. Nou het is bijna tijd dat ik de spullen pak en de kleine meid weer ga ophalen dus nog even een paar kliks geven en dan hup op de fiets. Aan het einde van het pad zie ik een Blauwe Reiger staan ik kan heel dicht bij komen en stap dan toch maar van mijn fiets af. Rugzak afdoen snel Camera pakken en dan ja hij vliegt weg maar ik heb hem wel op de foto kunnen zetten. En al zeg ik het zelf ze zijn heel mooi. Zo nu dan naar de auto en snel naar de peuterspeelzaal om de kleine meid op te halen. En zo is ook deze excursiedag weer voorbij.

 

Groetjes, Leven-Met.

Kijk ook eens op: www.lepelaarplassen.nl of www.oostvaardersveld.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *