Het is vrijdag!

DSC_7518

Maximumtemperatuur: 16 °C.
Minimumtemperatuur:    6 °C

Donderdag avond had ik mezelf belooft morgen ochtend ga ik, na dat ik de kleine meid heb weggebracht naar de peuterspeelzaal ga ik naar de Lepelaarplassen. Zo het is vrijdag ochtend, en het is heel mistig. Tja en nu zal ik wel gaan of niet, trekt de mist snel weg! Ik besluit om toch te gaan en ga direct door na dat ik bij de peuterspeelzaal ben geweest. De stalen ros staat achter op de auto en ik ga richting de Lepelaarplassen. Daar aangekomen is het nog steeds behoorlijk mistig. Zo ik pak mijn spullen en ga op mijn gemak eens om me heen kijken. hier en daar maak ik een praatje met wat andere enthousiaste mensen die ook zo vroeg al naar de uitkijk hut zijn gekomen. En op eens is de IJsvogel daar en gaat op een tak zitten die door de eerste zonnen stralen van deze ochtend verlicht worden. We pakken de camera er bij ik installeer me zelf en zeg gaan met die banaan. Ik kan wat leuke foto’s maken in de korte tijd dat de IJsvogel op de tak zit. Na ongeveer 1 minuten is de jonge dame gevlogen. Hierna maak ik een leuke foto van een eend die nogal in de bagger heeft zitten wroeten. Zijn snavel en kop zitten onder de modder. Dan komt er een stel Aalscholvers aan en die duiken heen en weer onder water. Het lukt me uiteindelijk om een mooi exemplaar op de foto te zetten. Ook de Slobeend, Tafeleend en een jong Dodaars komt voorbij. Verder is het op de plas erg druk en willen ze allemaal een voor een op de foto waar ben ik aan begonnen. En dan horen we de zo bekende klanken van IJsvogel en ja hoor de grote/kleine dame is terug gekomen en gaat weer op een van de takken zitten. Ik kan weer een mooie serie foto’s maken. Nou de ochtend is erg productief geweest en de geheugen kaart is er heet van geworden. Ik pak mijn spullen in, en pak de stalen ros en ga naar de auto. Nou dat was het dan voor deze ochtend en vervolg mijn reis naar huis.

 

Groetjes, Leven-Met.

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

 

 

 

One thought on “Dagrapport Lepelaarplassen 02-10-2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *