Lepelaarplassen Dinsdagmiddag!

Lepelaarplassen

 

Maximumtemperatuur: 17 °C.
Minimumtemperatuur:   7 °C.

 

Het is middag ik heb de kleine meid naar de peuterspeelzaal gebracht. En ik ga met de auto en de fiets naar de Lepelaarplassen. Daar aangekomen parkeer ik de auto en haal de fiets van de drager en installeer mij op de stalen ros. Fietsend ga ik richting de uitkijkhut aan de Lepelaarplassen. Halverwege het pad kom ik al mensen tegen die aangeven dat het erg druk is, en daar is niets verkeerd mee gezegd. Inderdaad het zit behoorlijk vol in de Lepelaarplassen hut ik loop nog naar binnen en kijk even in het rond. Op het water is er niks te zien geen Eenden, Aalscholvers, of ander soort gevogelte ze hebben vandaag de Lepelaarplassen links laten liggen. Ik besluit om weer op de stalen ros te springen en geef opdracht om richting het Lepelaarpad te gaan of te wel het Vlaaienpad. Ik ben net over het wildrooster gereden waar ik de laatste keer niet over kon ivm blokkade van de stads koeien. Ik ga richting de tweede uitkijkhut langs het Lepelaarpad  naar het Lepelaarplassen moerasland. Langs het Lepelaarpad zwemt ook nog een mooie zwaan en zitten twee schildpadden op een boomstronk in het water. Ik passeer eerst de stadskoeien, zeg tegen mezelf wel hier blijven staan hè koeien ik moet straks nog terug. Inmiddels weer een stukje verder ik stap even af om bij te komen en de spieren even op adem te laten komen. ik zie op een boomstam wat leuke paddenstoelen ( elfen banken ) en deze zet ik op de foto. Na een aantal minuten ga ik verder en kom ik aan bij de uitkijkpost. Het zit vol met leuke kuifeendjes en een paar dodaarsjes. ik hoor een IJsvogel maar ik zie hem niet. Even later komt de IJsvogel als een formule 1 coureur door de bocht gevlogen en verdwijnt met hoge snelheid uit het zicht. Ik maak wat foto’s van de eenden en omgeving. En inmiddels is de tijd weer voorbij gevlogen en moet ik weer richting de auto. En ja hoor zoals ik al vermoede de koeien staan bij het wildrooster en ik kan er niet voorbij ik roep en bel maar het heeft geen zin. Stil staan hier is al een uitdaging in de vlaaienhopen en modderpoel. Terug fietsen en dus helemaal om fietsen is voor mij geen optie. De tijd dringt want ik moet de kleine meid ophalen van de peuterspeelzaal. Er is een optie over, er is een hele kleine opening ontstaan net achter de laatste koe er staan er twaalf. Ik ga een stuk achteruit neem een aanloop zet de elektromotor in de hoogste stand en ja knallen maar door de bagger en bosjes en ja halverwege stop het natuurlijk en sta ik achter koe nummer zes. Positief blijfen ben er zes voorbij en sta tot aan mijn enkels in de koeienstrond en bagger. Zelfs mijn fiets staat vast. Nou ik trek mijn fiets los en probeer door de doornstruiken heen te worstelen en langzaam kom ik in de buurt van het wildrooster. En ja ik glip zo tussen de laatste koe het wildrooster op. Ik kijk achter om en kijk naar Berta en zeg hallo kijk eens hoe ik er uit zie kon je nou echt niet even aan de kant met je gevolg aan dames. Een passend antwoord wordt gegeven een boeee en of ik nog even een krabbel over haar kop wil geven. Nou dat doe ik dan maar je moet ze wel te vriend houden. Ik spring snel op de fiets om naar de auto te gaan. Daar aangekomen zet ik de fiets achterop en trek mijn schoenen en sokken uit en ga met blote voeten naar huis rijden. Thuis pak ik snel schone sokken en schoenen en demonteer ik de fiets van de auto. Nu snel met de auto naar de kleine meid op de peuterspeelzaal. Nou het is op de val reep maar ben nog net op tijd. Hierna naar huis. En je raad het al aan de schoonmaak fiets schoonmaken afspuiten en met de spons de banden schoonmaken maken, schoenen wassen met de hand etc etc. Nou na een uurtje wist ik gelijk wat ik gedaan had vandaag, de pijn schiet omhoog en de spierspanningen nemen toe ja dat kwam door het voorval met de koeien. Nou na het avond eten weet ik het wel. Lekker op bed liggen nou ja lekker! Zo dit was het avontuur van vandaag en hopelijk niet voor morgen.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *