Buizerd en de konikpaarden Oostvaardersveld

dsc_0419d

Maximumtemperatuur: 20  °C.
Minimumtemperatuur:  08  °C.

21-09-2016

Woensdag ochtend ga ik samen met de hulp-boswachter op pad ook hebben we een afspraak vandaag bij Staatsbosbeheer. Om de foto’s af te geven van het Vogelfestival. Maar eerst gaan we naar het Oostvaardersveld. We pakken onze spullen bij elkaar koekje drankje en stappen in de auto. We gaan via de trekweg en de praamweg en komen zo aan op de bestemming het Oostvaardersveld. We parkeren de auto en lopen naar de poelruiterhut. Tijdens het lopen daar naar toe zie ik hoog in de lucht drie roofvogels en probeer ze op de foto te zetten.

dsc_0424d

Pff dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar oké ze staan er op. Na het bestuderen van de foto lijkt het er op dat het drie buizerds zijn. Helemaal zeker ben ik er niet van.Inmiddels bevestigd dat het om drie buizerds gaat. dank hiervoor aan Natuur waarnemers Flevoland ( Johannes,Rob & Martien ). Het blijft best lastig te beoordelen zo heel hoog in de lucht. Ik wordt gebeld door Bertwin de boswachter of we al in de buurt zijn van de Kitsweg om de foto’s af te geven. Ja geef ik aan we staan in het Oostvaardersveld. We lopen even naar de auto en dan komen we er aan. Zo gezegd zo gedaan we stappen in de auto en rijden naar de Kitsweg. Daar worden we opgevangen door Bertwin de boswachter en lopen we mee naar binnen. De kleine meid uhh sorry de hulp-boswachter krijgt gelijk een lekker glas fris. Want je moet een boswachter in opleiding af en toe wel een beetje verwennen. En ik, ik mag aan de koffie. We kletsen natuurlijk over het Vogelfestival van afgelopen zondag. Het is een leuke dag geweest en ook het bezoekers aantal was heel mooi rond de 1500 mensen zijn geweest.

dsc_0423d-2

Wellicht heeft de afsluiting van de A6 toch er voor gezorgd dat er minder bezoekers konden komen. Maar het was een geslaagde dag voor iedereen. De hulp-boswachter roept nog even hé een vosje. En inderdaad hangt er een hele mooie foto van een jong vosje aan de muur. En tegen Bertwin de boswachter heeft ze hele verhalen over de ijsvogel visarend en de paardjes. Het is tijd dat we naar de paardjes gaan kijken en ik lever de foto’s af. We lopen weer naar de auto en zeggen Bertwin de boswachter gedag en bedanken hem. Op naar de paardjes papa zegt de hulp- boswachter achter in de auto. We vertrekken over de Knardijk en rijden naar het Oostvaardersveld. We parkeren dit keer de auto bij de kleine praambult. En steken dan de weg over naar het Oostvaardersveld. En ja daar staan de Konikpaarden.

dsc_0441d

We lopen rustig naar ze toe en gaan dan lekker zitten om naar de Konikpaarden te kijken en te fotograferen. Wat zijn het toch een prachtige beesten. En wat kunnen ze lief zijn voor elkaar nou het gaat er af en toe behoorlijk hart aan toe. En ik ontdek zelfs een Konikpaard met een behoorlijk grote bijt wond onder in zijn kaak.

dsc_0572d

Zo te zie heeft het Konikpaard er geen last van. We zitten lekker en er gebeurt van alles om ons heen dan is er daar weer wat en dan hier. Zo heerlijk om te zien. Twee knobbel zwanen komen aangevlogen en dat zet ik even op de geheugenkaart.

dsc_0723d

En zo zitten we al weer even om ons heen te kijken. Maar ik ben inmiddels al wel gaan staan hoor dat zitten zoals de hulp-boswachter doet is voor mij niet meer weggelegd. We maken ons klaar om weer rustig naar de auto te lopen. En dan komen er nog even twee konikpaarden boven de groep uit en gaan ze stoeien met elkaar.

dsc_0752d

Dit zet ik natuurlijk even op de foto. Vlak bij de auto nog even een leuk vogeltje op de foto zetten. Volgens mij is het een rietgors. Zo nu lekker in de auto en dan rijden we naar huis. En bij thuiskomst gaan we lekker even wat eten. Foto’s op de cloud laptop op schoot en samen kijken we de foto’s even na. Het was weer een top ochtend samen met de hulp-boswachter.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

Leave a Reply

Your email address will not be published.

security check *