Buizerd bij de oeverloperhut

dsc_0133e

Maximumtemperatuur:  11  °C.
Minimumtemperatuur:     7  °C.

22-11-2016

Dinsdag ochtend ga ik samen met de hulp-boswachter op stap. We gaan vandaag kijken of we de roerdomp nog een keer kunnen zien. Onze spullen hebben we gepakt en dit keer lekker een paar pepernoten mee om te snoepen. We rijden nu op de trekweg en ik controleer hier en daar even wat plekjes. Dit doe ik vanwege de grote hoeveel afval die hier iedere keer gedumpt wordt. En mocht ik iets zien dan geef ik dit gelijk door aan de boswachters van Staatsbosbeheer. We zijn bijna op de bestemming ik parkeer de auto. We pakken onze spullen en lopen via het Poelruiterpad naar de Poelruiterhut. Het is vandaag goed koud en er staat best wel wat wind. Zo heel af en toe komt het zonnetje er door en dat maakt het dan weer magisch. In de poelruiterhut zitten al wat spotters. En natuurlijk onze vaste bezoeker en collega spotter Johannes. Ook zijn er twee Dames Spotters aanwezig die volgens mij ook van natuurwaarnemers Flevoland zijn ( Marty & Ilse ). Ik praat met Johannes even over de bruiloft en het aantal foto’s wat ik gemaakt heb in Spanje. Daar ben ik wel een paar maandjes zoet mee. De hulp-boswachter zit weer heerlijk naar buiten te kijken en vraagt of ze wat lekkers mag. Ik geef haar lekker wat pepernoten en wat te drinken. Ik kijk ook even mee naar buiten en zie de Roerdomp sluipend uit het riet komen.

dsc_0028e

Ik roep Johannes en de dames dat de roerdomp er weer is. En zo ratelen onze camera’s weer even tot dat ze warm zijn geworden. Want koud is het zeker en dat voelt mijn lichaam al behoorlijk. Helaas is het ook in de foto’s te zien. Een groot aantal is niet scherp en dat ligt niet aan de camera. De pijn in armen benen en handen is wel zo verschrikkelijk. Ik zeg even tegen de hulp-boswachter dat we zo een stukje gaan lopen. Dat vindt ze niet erg en staat al klaar om weer op pad te gaan. Even de spullen pakken ik zeg de dames en Johannes gedag, Johannes zegt dat hij gezellig mee loopt. En zo lopen we terug naar de auto. Onderweg komen we ook nog Denise even tegen en daar staan we even mee te kletsen. Ze geeft aan dat ze vanmorgen bij de lepelaarhut is geweest en dat ze ook nog de ijsvogel heeft kunnen vast leggen. Denise gaat nog even naar de poelruiterhut en wij lopen ook weer verder. Bij het hekje zeggen we Johannes gedag. Ik loop met de hulp-boswachter nog even naar de oeverloperhut. Daar aangekomen gaat de hulp-boswachter weer even de steentjes inspecteren. Ik kijk een keer naar buiten en daar staat de grote Zilverreiger weer zijn maaltijd bij elkaar te vissen. In een flits zie ik iets aan komen.

dsc_0132e

Ik probeer scherp te stellen en klik ondertussen de foto’s op de geheugenkaart. Zo dat was wel heel dichtbij volgens mij wilde de buizerd op de lens landen. Gelukkig buigt de buizerd af en vliegt langs de oeverloperhut. Wow wat was dat even spannend zeg. Dan komt ook nog even de ijsvogel langs en zo gaat de ijsvogel even zijn net gevangen visje lekker op eten.

dsc_0164e

Het is koud en ik ben op van de pijn we gaan naar de auto. Er vliegen nog even een paar ganzen over die zet ik ook even op de foto. We rijden op de praamweg en zie in de bomen een aantal vogels zitten. Ik denk nog zouden dat pestvogels kunnen zijn. Ik stop en draai toch even om met de auto. Vanuit de auto zet ik de vogels op de foto. Het zijn geen pestvogels helaas. Maar kramsvogels zoals ik het kan beoordelen van deze afstand.

dsc_0243e

We rijden weer richting de grote Praambult. Daar stoppen we nog even en kijk daar loopt een vos. Die is volgens mij opzoek naar zijn verstopte eten. De vos loopt steeds heen en weer en snuffeld hier en daar. En zo kan ik dan weer een leuke serie maken.

dsc_0305e

Nog even een paar edelherten en dan sjoeef daar komt weer de buizerd langs hij komt me nog even gedag zeggen. We stappen in de auto en rijden nu via de trekweg weer naar huis. Nog even een laatste foto van de vaartplas. En dan is de koek echt op. Nu heerlijk warm thuis en foto’s op de cloud. Graag tot een volgend blog bericht.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *