Brilduiker

Brilduiker
Brilduiker

 

Maximumtemperatuur:  13 °C.
Minimumtemperatuur:    8 °C.

23-12-2015

Ondanks dat ik afgelopen maandag even tussen de buien door in het fluitbos was, had ik sinds zondag al last van boezemfibrilleren ( hartritmestoornis ). Het was er, en dan was het weer even weg. Om vervolgens weer terug te komen. Maar het bleef steeds langer aanwezig en besloot ik om dinsdag ochtend even te bellen met de huisarts. Ik kon langs komen voor een controle en evt hartfilmpje. Bij aankomst ben ik in de wachtkamer gaan zitten en heb ik letterlijk zitten wachten om uiteindelijk drie kwartier later door een arts gehaald te worden, en om vervolgens een hartfilmpje te laten maken. En omdat ik al zo lang in rust had gezeten voelde ik het boezemfibrilleren afzakken en toen een maal het hart filmpje gemaakt werd was de hartslag weer op normaal niveau. Heb toen ook maar lichtelijk geagiteerd gevraagd waarom ik niet sneller een hartfilmpje kreeg omdat dit niet de manier was om dit zo te beoordelen. Na overleg met arts en mijn hartspecialist besloten ik om niet nog een hart pilletje extra te slikken maar even het holter onderzoek van donderdag af te wachten.

Dinsdag (22-12-2015) heb ik de rest van de dag niet veel gedaan aangezien je dood moe bent na het boezemfibrilleren. Ik heb wat op de bank gelegen en zo af en toe voor de computer. Tevens kon ik nog wat foto’s opruimen en verder ontwikkelen.

Woensdag morgen de nieuwe fietsen drager wordt gebracht en dat is eerder dan verwacht. Even een korte uitleg over de fietsendrager. In juni van dit jaar een nieuwe twinnyload gekocht helaas had deze drager al snel een defect. Hierop heeft twinnyload direct nieuwe onderdelen gestuurd. Na een korte periode hierna gingen er helaas weer twee onderdelen defect, en dit resulteerde vandaag in een volledig nieuwe en ander model twinnyload. Wat een service van twinnyload top.

Dus vandaag in de middag even de fietsendrager uit getest en even naar de lepelaarplassen geweest. Ik ben dus met de auto en fiets naar de trekvogel gegaan op de oostvaardersdijk en heb daar de auto geparkeerd. En ben vanaf de parkeer plaats bij de trekvogel zo via het trekvogelpad naar de lepelaarhut toe gefietst. Bij de hut aangekomen is het heel stil er zijn geen mede spotters en ik ben alleen. Na het openen van de luiken in de hut zie ik dat het wel heel stil is er staat een hoop wind en er is niks te zien. Heel in de verte zit een grote groep eenden wat ik kan zien en beoordelen.

Na een korte periode komt er een mede spotter aan en die kijkt even rond en gaat zitten, de spotter vraagt aan mij of ik al wat gezien heb ik geef aan dat het erg stil is. Niet lang hierna komt de ijsvogel even langs vliegen en dan met name langs vliegen de ijsvogel vliegt in een keer door en is weg. De mede spotter pakt zijn spullen en is weg. Hierna komt er een mevrouw met haar kinderen kijken de kinderen kijken wat naar buiten maar zijn snel uitgekeken en de vrouw en kinderen vertrekken weer.

Dan komt er een collega spotter aan die ik ook vaker heb gezien hier in de lepelaarhut, we kletsen wat over het weer en meer. We doen wat luiken dicht aangezien we het behoorlijk koud krijgen er staat namelijk heel veel wind en we worden met vlagen zowat van het bankje afgeblazen door de wind. Dit levert wel een probleem op is dat we een kant van de hut niet meer naar buiten kunnen kijken dus zo af en toe sluipen we naar de overkant en doen heel zachtjes een luik open om te kijken of er wat zit.

De collega spotter geeft aan dat er in de verte een brilduiker zwemt dit is een eend ( het is geen mens met duikbril brr ) het is inderdaad met blote ook eigenlijk niet te zien, en ook met de camera en 500mm is het slecht te zien. Uiteindelijk komt de brilduiker iets dichterbij en ik besluit om toch wat foto’s te nemen zodat ik in ieder geval weer een leuke foto heb om een leuk stukje te schrijven. Na een aantal foto’s gemaakt te hebben vragen we stiekem aan de brilduiker of hij wat dichterbij wilt komen.

De collega spotter geeft aan waarom het leuk zou zijn als de brilduiker dichterbij is, dan kan je de mooie kleur van zijn koppie goed zien die is groen/zwart en hij heeft gele ogen. Zijn lijf is wit met zwart.

Ik krijg het inmiddels behoorlijk koud en denk nog 10 minuten en dan ga ik, de 10 minuten worden meestal wel wat langer maar ja. Dan duikt ineens de brilduiker dichterbij op ik kan nog wat mooi foto’s maken. Uiteindelijk zwemt de brilduiker toch redelijk dichtbij om zo langs de hut te zwemmen en komt het zonnetje ook nog even door. Hierdoor kleurt de brilduiker mooi en zijn de foto’s een plaatje geworden.

De brilduiker is naar de opticien gegaan en ik ja ik ben ook weer weg gegaan. Jeetje wat heb ik het koud ik ga in de turbo stand naar de auto fietsen en bij aankomst bij de auto zet ik deze vast aan. Dan kan de auto vast warm worden van binnen. Ik monteer de fiets weer achterop en stap vervolgens in de auto. Zo ik ga lekker naar huis.

Inmiddels ben ik weer op het thuis honk even de spullen opruimen en daarna op de bank tot rust komen. Laptop op schoot en snel de geheugenkaart uitlezen. Wat een leuke foto’s zijn het geworden! Gelukkig heb ik vandaag geen last gehad van boezemfibrilleren en kan ik verder herstellen van de afgelopen dagen.

Voor alle volgers van de website leven-met.nl, lepelaarplassen.nl, oostvaardersveld.nl en natuurlijk alle facebookers twitterraars instagrammers hele fijne feestdagen gewenst.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *