Boschheuvel

Boschheuvel
Boschheuvel uitkijkpunt

 

 

Maximumtemperatuur:  9 °C.
Minimumtemperatuur:   8 °C.

05-12-2015

Zaterdag ochtend kan ik wel of kan ik niet?

Ik ga toch even met de fiets weg. Het is droog, de zon probeert door te prikken maar het waait heel hard. Geen probleem voor mijn elektrische stalen ros. Accu zit vol banden op spanning rugzak op ben ik nog wat vergeten hmmmm nee. Zo ik fiets zoals gebruikelijk via seizoenenpad en vervolgens via junipad en pirellipad. En zo de fietsbrug over en naar het vaste uitkijkpunt aan het einde van het Hugo de Vriespad. Het boschheuvel uitkijkpunt.

Bij aankomst bij het boschheuvel uitkijkpunt zie ik allemaal auto’s staan en een bestel auto. What the Frans ( WTF ) wat doet dat hier. Ze zijn een film aan het draaien de oostvaardersplassen worden nog beroemd zo. Volgens ingewijde gaat de film over een jongetje die zijn vader verloren is tijdens het vissen. Volgens mij zitten ze dan verkeerd maar moeten ze aan de overkant zijn bij het vissers dorp Volendam. Ik heb het maar niet verteld dat ze een beetje uit de buurt zijn.

Ik vervolg mijn weg en ga richting de oostvaardersdijk, in het bos zie ik een aantal edelherten lopen maar ze schrikken snel en in een flits zijn ze weg. Aan de overkant van het water zie ik twee heckrunderen staan die zetten we ook even op de foto. Dat is een poos geleden dat ik de heckrunderen op de foto heb kunnen zetten.

Zo ik draai weer om en ga nog even langs het natuurbelevingscentrum de oostvaarders en ja hoor daar staat weer een hele grote groep met pinguïns aan de overkant. Ik bedoel natuurlijk de aalscholver. Ook zie ik in de verte een aantal herten rennen. Hij lijkt bijna of hij aan het rennen is om nog de slee te halen, en donder en bliksem komen er ook nog achter aan. Zo die zijn veilig op hun bestemming aangekomen.

Ik maak nog wat foto’s van de omgeving en ga rustig aan weer richting huis fietsen. Zo inmiddels weer thuis aangekomen en ik moet zeggen ik heb het steen koud en wat een wind staat er. Nou de stalen ros weer binnen zetten, tas uitpakken en geheugen kaart in de computer stoppen. Zoals ik al had gezien zijn de ISO waarden weer hoog het meeste zit op 6400. De foto’s zijn hierdoor wat minder van kwaliteit dat vindt ik, toch leuk genoeg om te posten.

Met deze expeditie op 5 december ook al is het wat winderig en koud, voor sinterklaas en piet maakt het niet uit. Maar voor leven-met is het geen pret. Maar voor een ieder en fijne sinterklaas avond.

Groetjes, casper ( Leven-Met )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *