Blauwborst & Vos Oostvaardersplassen

DSC_1265-bewerktD
Blauwborst & Vos Oostvaardersplassen

Maximumtemperatuur:     27  °C.
Minimumtemperatuur:      16  °C.

04-06-2016

Samen met de kleine meid ga ik proberen om de vos te spotten vandaag. Wat een heerlijk weer en wat een contrast met de afgelopen dagen waar het op sommige plaatsen niet met emmers maar met bakken naar beneden kwam. Het continent van extremen zullen we maar zeggen. We gaan rond elf uur van huis en dan op de fiets naar de Oostvaardersplassen.

Zo spullen gepakt drinken koekjes en de camera natuurlijk de kleine meid staat al bij de fiets gaan we papa, ik kom er aan. Nu even de kleine meid in haar stoel zetten en dan gaan we. We gaan via het Seizoenenpad, Junipad, en dan Pirellipad om vervolgens nog eerst even over de E Heimansweg te gaan om zo via de Hugo de Vriesweg het Oostvaardersplassen binnen te rijden. En zo komen we dan aan op het Jan van de Boschpad en fietsen we zo door naar het Jan van den Bosch uitkijkheuvel.

Hier stappen we even af en gaan we even op ons gemak om ons heen kijken of we iets kunnen spotten. We zien op de vlakte niet veel, op de ganzen na uiteraard is het redelijk rustig. In de verte zien we nog wel een groepje Heckrunderen. Ik hoor een blauwborst fluiten maar kan hem nog niet spotten in het riet. Maar de aanhouder wint en daar is de blauwborst. Zo even de geheugenkaart warm maken met de mooie foto’s van de blauwborst.

We stappen op de fiets en gaan richting het Frans Vera punt fietsen. Het is best druk met mensen op het fietspad ook door de georganiseerde skeeler toer die is uitgezet komen regelmatig groepjes uitgepuft en rood van kleur mensen voorbij knap hoor zal best zwaar zijn in deze warmte. We fietsen lekker door en kijken intussen goed om ons heen of we iets speciaals spotten. We fietsen eerst voorbij het Frans Vera uitkijkpunt om in de hoek bij de spoorbrug even te kijken of daar nog een paar konikpaarden staan. Helaas bij aankomst is het ook hier stil. We lopen nog even het wandel pad op om even te kijken of we de vos misschien kunnen zien.

Na een kwartiertje lekker met zijn tweetjes op de bank te hebben gezeten gaan we zoals ik ook beloofd had naar de boulevard om daar bij het uitkijkpunt in het kotterbos nog even naar de treinen te kijken. En ik kan zo natuurlijk ook nog even de Oostvaarderplassen bekijken en evt. op de foto te zetten. Bij het weg fietsen van ons plekje bij de bank zie ik de boswachter auto er aan komen. Zeg tegen de kleine meid we wachten even misschien is het Bertwin de boswachter wel.

En ja het is Bertwin en hij stopt even en komt naar ons toe lopen en zegt ons gedag en ook de kleine meid zegt gedag. Bertwin vraagt of ik inmiddels een beetje ben opgeknapt sinds de laatste keer. Ik gaf aan dat het een paar zware weken waren maar dat het nu redelijk ging. Hij vroeg nog even van wat er nu pressies aan de hand was. Ik heb geprobeerd om dit zo kort mogelijk te houden. Ik vertel Bertwin over welke ziektes ik heb zoals Fenomeen van RaynaudFibromyalgieBoezemfirilleren, en ik was nog vergeten te vertellen dat ik ook nog Diabetes en OSAS heb. Hierdoor ben ik dus geregeld uitgeteld, afgemat, uitgeput en heb ik heel veel pijn.

Het was verder een heel leuk gesprek en hopelijk vindt Bertwin dit ook. Ondanks mijn verhaal. Bertwin ging weer verder met zijn controle ronde voor vandaag en ik ga met de kleine meid ook weer verder. Richting het uitkijkpunt in het Kotterbos. We gaan achter de boswachter aan die gaat namelijk de zelfde richting op onderweg zien we nog even dat Bertwin een controle uitvoert in het Kotterbos we fietsen snel even er langs en gaan nu richting het uitkijkpunt.

Aangekomen op de boulevard gaan we nu het pad op naar het Kotterbos uitkijkpunt. Halverwege het pad kan ik door alle bomen nog net de neus van de boswachter auto zien en zet ik dat even op de foto. We gaan het laatste stukje en dan een hele lastige klim naar boven en dat doet zeer. Boven aangekomen plof ik neer op de bank en laat ik de spieren even tot ontspanning komen. Ik maak wat mooie omgevingsfoto’s en we gaan samen genieten van een pakje drinken en een lekker koekje.

Er sjoefen weer heel wat treinen langs en de kleine meid vindt het geweldig, en zo genieten we nog even lekker verder van dit prachtige uitzicht. Helaas staan alle grote dieren ver weg op de grote vlakte en kunnen we ze vandaag helaas niet van dichtbij meemaken. En ook de vos heeft zich nog niet laten zien vandaag, ik geef het nog niet op dus blijf ik de vlakte afspeuren naar deze rakker. We gaan weer richting huis en lopen eerst een stukje het pad af om vervolgens de stalen ros weer op te starten. En fietsen we weer terug richting het Frans Vera uitkijkpunt. We rijden net onder het spoor door en dan kan je een klein stukje door de bomen en het looppad kijken naar de Oostvaardersplassen. Ik neem een beetje gas terug en kijk of ik de vos zie nee niks te zien. Dus fiets in stand 9 en gaan met die banaan.

Vlak bij het Frans Vera punt kan je ook weer even spieken naar de Oostvaardersplassen en in een flits zie ik meneer / mevrouw vos lopen snel achterom  kijken zit er niemand achter me. Nee vol in de remmen en snel omdraaien zo het pad op fiets neer zetten afstappen en kijken. Begin even te twijfelen en kan hem niet meer zien. De kleine meid vraagt of we nog even het Frans Vera punt opgaan. Ik zeg dat is een goed idee want papa is de vos kwijt misschien kan ik hem van boven beter zien. Dus snel naar boven en de vlakte afspeuren en ja daar is de vos. We hebben hem gevonden ook zie ik dat de vos net een kill heeft gedaan. De vos heeft een lekker maaltje gescoord en de vos heeft weer lekker te eten voor vanavond.

Ik maak een aantal foto’s en laat het geheugenkaartje weer warm worden. Zo nu is het tijd om naar huis te gaan moet de middag medicatie nog innemen en we zijn al een beetje aan de late kant. Toch gaan we nog even naar de wipwap en de glijbaan die langs de E Heimansweg staat en langs het hek van het Oostvaardersbos staan. Helaas kan ze alleen gebruikmaken van de wipwap aangezien een bepaald type persoon het weer eens nodig vond om een flesdrank stuk te slaan op de glijbaan waardoor er allemaal glas lag op en rond de glijbaan.

Gelukkig heeft de kleine meid zich toch nog kunnen vermaken op de wipwap en zijn we hierna naar huis gegaan en hebben we lekker even een broodje gegeten en heb ik ook mijn medicatie ingenomen. De foto’s weer op de cloud en dan even nadenken hoe ik het een en ander weer op papier zet, uhh bedoel op het blog zet.

Bedankt weer voor het mee kijken graag tot een volgende keer.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

One thought on “Blauwborst & Vos Oostvaardersplassen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *