Baartmannetjes maar dan net iets anders

dsc_0051d

 

Maximumtemperatuur: 24  °C.
Minimumtemperatuur:  12  °C.

27-09-2016

Vandaag vroeg op stap samen met de kleine meid ik voel me niet heel fijn vandaag maar ga toch saampjes even op pad. Gister te horen gekregen dat de baardmannetjes weer actiever zijn geworden. Dit zijn hele mooie vogeltjes en zitten vaak tussen het riet. Maar komen zo nu en dan boven en dan zijn ze heel mooi op de foto te zetten. Dus gaan we op stap en op zoek naar de baartmannetjes. We gaan naar het pad van de zilverreiger aangezien ze daar veelvuldig worden gezien. Onderweg stoppen we nog even voor prachtige foto’s met de ochtend mist.

dsc_8785d

En op de knardijk stoppen we nog even voor een edelhert. Die zich even laat zien komend uit het moeras gebied van de Oostvaardersplassen.

dsc_0021d

We zijn aangekomen bij het pad van de zilverreiger. Johannes collega spotter van de natuur waarnemers groep loopt gezellig met ons mee. De hulp-boswachter is ook weer van de partij vraagt Johannes, ja zegt de kleine meid. En zo lopen we een stukje over het pad en horen we wel de baarmanntejes maar we zien ze niet. En helaas voor ons is het niet gelukt. Natuurlijk als we langer wachten en stilstaan maar dat gaat nou eenmaal niet. Mijn lichaam werkt ook niet mee vandaag. Uiteindelijk besluiten ik en de kleine meid dat we naar het Oostvaardersveld gaan. En daar even rusten wat drinken en eten. We lopen naar de auto en rijden via de knardijk terug naar de praamweg. Daar aangekomen lopen we toch nog even naar de oeverloperhut. Zou toch leuk zijn als de hulp-boswachter nog even de ijsvogel kan zien. Ook hier hebben we met de ijsvogel geen geluk.

dsc_0055d

Daar in tegen staat aan de andere kant een ree langs de waterkant en die zet ik mooi even op de foto. Ik vraag aan de twee collega spotters die hier al aanwezig waren, of zij de ree ook al hebben gezien. En ze kijken me aan zo van een ree! Nee niet gezien. Ik zeg nou daar staat een ree langs de waterkant. En snel worden de camera’s er bij gepakt. Zo ik loop nu samen met de hulp-boswachter naar de poelruiterhut.

dsc_0128d

En wat een verademing we hebben de hut voor ons samen. Zo eerst wat eten en drinken. Heerlijk er zit veel voor de hut ontzettend veel grote zilverreigers ook behoorlijk wat aalscholvers en veel ganzen. En natuurlijk is ook de visarend aanwezig. De visarend zit in zijn boom en eet een heerlijke vis. Ik maak lekker wat foto’s en de hulp-boswachter is ook druk bezig op haar manier.

Uiteindelijk wordt het tijd om naar huis te gaan. lekker wat eten en dan naar de peuter-boswachter-school. En ik ik ben op en ga met de benen omhoog. ‘ s Middags haalt mijn andere kanjer de kleine-meid op aangezien het mij niet meer lukt vandaag. Hopelijk morgen weer wat beter.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *