Avond op het oostvaardersveld

DSC_3886D
Avond op het oostvaardersveld

Maximumtemperatuur:     21  °C.
Minimumtemperatuur:      15  °C.

24-06-2016

Het is vrijdag avond mijn kanjer heeft weer hard gewerkt afgelopen week dus gaan we na het eten even lekker uitwaaien bij het Oostvaardersveld. We pakken de auto en gaan via de trekweg en praamweg naar de bestemming. We lopen even naar de Oeverloperhut en kijken hoe het gaat met de kleine plevier. Zo te zien gaat het goed met de twee kleine plevieren. Ze zijn druk bezig met poetsen en eten zoeken. Ook een paartje zwaan zetten we even op de foto. Mijn kanjer maakt ook heel wat foto’s met haar telefoon.

We gaan naar de overkant en lopen richting de Poelruiterhut. Onderweg komen we een parend Libelle paartje tegen dus dit leggen we ook maar even vast. Dan vliegt er een koekoek voorbij. Even snel de camera pakken en klikken maar. En wat een geluk het zijn mooie foto’s geworden. Dan lopen we langs de vele distel planten die weer bezocht worden door de bijtjes en ander kleine insecten zoals het lieveheersbeestje.

We zijn in de Poelruiterhut en we worden verwelkomt door de Zwaluwen wat een oor verdovend lawaai kunnen ze toch maken. En wat een mooie foto’s kan ik er weer van maken. Door de ondergaande zon schijnt het licht soms heel mooi op de vogeltjes en dat komt weer ten goede van de foto. Even verder op in het Oostvaarderswater zwemmen vader en moeder Zwaan met hun kroost. We hopen natuurlijk dat ze wat dichterbij komen en dat gebeurt later ook.

En zo kunnen we de Zwanen mooi vast leggen. Ik geloof zelfs dat een van de kleine zwanen een teek onder zijn oog heeft het lijkt net een derde oog. Ze zijn lekker bezig met eten dicht bij de poelruiterhut. Vader zwaan houd op gepaste afstand de boel goed in de gaten. Dan kijken we nog even binnen in de hut en de nestjes puilen uit van de Zwaluwen. Wat zijn ze groot geworden de zwaluwen. Zal niet heel lang meer duren voordat ze uitvliegen.

Dan vlak voor dat we eigenlijk weer naar de auto zouden gaan komen er nog een paar vogeltje langs die we niet mogen overslaan. Dus ook deze zet ik lekker op de foto. Helaas weet ik nog niet van allemaal de naam dus moet ik op onderzoek uit. Maar de kleine oever Zwaluw die ken ik gelukkig wel. Dan gaan we terug naar de auto en lopen via het pad die kant op. Net als op de heen weg is het pad bezaaid met kikkers en padden piepklein zijn ze dus we moeten goed opletten waar we lopen.

Ik maak nog even een foto van de ondergaande zon door de bomen, en de langsvliegende kluut. Met de auto gaan we nog even stoppen bij de kleine Praambult om daar nog wat foto’s te maken. Er staan een paar groepjes Edelherten die we even vast leggen op de geheugenkaart. Zo tijd om een kopje koffie te maken thuis. Dus hup in de auto en we rijden via de praamweg en trekweg richting huis.

Zo is er ook aan dit avondje Oostvaardersveld een einde gekomen, dus oogjes toe snaveltjes dicht en slaap lekker.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *