Auto route Oostvaardersplassen

dsc_0033d

Maximumtemperatuur: 21  °C.
Minimumtemperatuur:  16  °C.

28-09-2016

Woensdag middag gaan we nog even op pad. De kleine meid wil graag diertjes kijken. Ondanks dat ik me de afgelopen dagen niet heel goed voel gaan we toch lekker even naar buiten. We eten eerst even onze lunch op en dan gaan we lekker op pad. Onder het eten bedenken we waar we gaan kijken. En het wordt een stukje lopen in de driehoek. Hopelijk staan de konikpaarden wel een beetje dichtbij. Zo alles gepakt en klaar voor vertrek. We stappen in de auto en rijden via de trekweg en praamweg naar de Kitsweg. Hier parkeren we de auto en gaan op pad. De eerste stop is het bewuste stoeltje wat inmiddels denk ik alweer bijna een jaar geleden gemaakt is na omzagen van de boom. Hier moet ik de hulp-boswachter even op de foto zetten.

dsc_0004d

Hierna lopen we lekker verder en maak ik wat landschap foto’s. De boswachter wil graag over de brug heen om de paardjes te zoeken. Ik laat me natuurlijk weer verleiden door die kleine meid. En zo lopen we naar de overkant. Gelukkig zie ik de Konikpaarden al staan en hoef ik niet heel ver meer te lopen.

dsc_0022d

We maken wat foto’s en een paar landschap foto’s. Ook zetten we het buitencentrum nu eens van deze kant op de foto. We gaan lekker terug naar de auto. Bij de auto moet ik echt even bijkomen. Zo lekker muziekje op en even de spieren proberen te ontspannen.We gaan via de trekweg weer naar huis en stopen dan nog even bij de vaartplas. Op de heen reis had ik iets zien liggen waar ik toch even nog naar wil kijken. Aangekomen bij de plek is het een grote puinhoop ik maak er wat foto’s van en meld het bij Staatsbosbeheer.

photo_20160928_143751

Ach ja de mens hè wat kunnen die er een ongelofelijke troep van maken. Maakt maar weer eens duidelijk hoe asociaal sommige onder ons zijn. Ik heb bericht gekregen van mijn melding dat het zo spoedig mogelijk wordt opgeruimd. De hulp-boswachter en ik gaan nog even bij de Jac.p.Thijsseplaats kijken. Dat is een parkeer plaats bij het Oostvaardersbos in Almere. We hebben gehoord dat Staatsbosbeheer een aantal paden in en bij het Oostvaardersbos gaat verharden. Dat is wel heel lekker dan kan er misschien hier en daar weer een beetje normaal gelopen worden in de herfst en het voorjaar. En hoef je niet gelijk aan de mudmasters mee te doen. Dat was wel het geval afgelopen winter en voorjaar tot aan je enkels in de blubber zakken. We hebben de auto geparkeerd en inderdaad staat hier een grote grader (Een grader is een grote gemotoriseerde machine die wordt ingezet voor het egaliseren van een oppervlak). We lopen nu over het Jan van den Boschpad naar de Lepelaaruitkijkpunt.

dsc_0169d

En worden we begroet door drie konikpaarden. Ze komen echt zo op ons aflopen en we blijven dus maar even staan. Ik zeg tegen de kleine meid dat ze bij mij moet blijven. Het mooie bruin/rode paard komt eventjes ruiken aan ons. Het is goed en ze gaan lekker verder met grazen. We lopen met een boogje om ze heen en gaan boven aan de picknick tafel zitten. En inderdaad het pad naar de picknicktafel op de Lepelaaruitkijkpunt wordt netjes gemaakt en is door de grader al onder handen genomen. We gaan lekker even wat drinken en eten. Hierna lopen we weer naar de auto en komen de konikpaarden nog even gedag zeggen. Nu gaan we lekker naar huis.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *