Aalscholver aan de herfstmaaltijd

dsc_0004d

Maximumtemperatuur: 19  °C.
Minimumtemperatuur:  11  °C.

03-10-2016

Maandag middag ga ik toch even naar de Poelruiterhut ik voel me nog steeds niet lekker heb veel pijn en het weer helpt ook niet mee. Nadat ik de kleine meid heb weggebracht rij ik door naar de Poelruiterhut. Via de Trekweg en de Praamweg bereik ik mijn bestemming. Ik zie wel een paar auto’s staan maar niet heel veel. Ik loop via het Poelruiterpad naar de hut. Het begint echt herfst te worden en dat is goed te zien. Ik hoor wat ritselen door het gras. Hé een slang een mooie ringslang ligt in het zonnetje op te warmen.

dsc_9165d-2

Pak snel de camera en kan nog net 4 foto’s maken. En dan kronkelt de slang weer weg. Aangekomen bij de Poelruiterhut zijn er nog drie collega spotters aanwezig. En aan het dialect te horen komen ze niet uit de buurt maar uit Drenthe. Ze zijn al een paar uur aanwezig. Ik pak ook mijn spullen er even bij en kijk naar buiten. Een aalscholver is druk bezig met duiken om zo een hapje te scoren. Maar dat lukt nog niet een twee drie. Op een gegeven moment duikt hij de riet kraag in en ben ik extra op mijn hoede. En ja daar is hij weer, en ik roep nog aalscholver links maar de collega spotters zijn te laat.

dsc_0018d

De aalscholver heeft een enorme vis te pakken. En deze vis wordt binnen 8 seconden verwerkt door de aalscholver. Bijna niet te geloven maar het is echt zo. In 8 seconden had hij deze vis naar binnen. Inmiddels is de aalscholver als een soort halve duikboot weg gezwommen en is de aalscholver aan het uitbuiken. Nu is er een mooie fuut gekomen en ook deze laat zijn/haar vang kunsten zien.

dsc_0120d

De visje’s zijn wel wat kleiner. Ik maak nog wat leuke landschap foto’s en loop dan weer naar de auto. In de auto eerst even bij komen van de pijn en de kou. Ik stop nog even op de grote praambult.

dsc_9189d

En maak ik nog wat mooie overzicht foto’s van de prachtige Oostvaardersplassen. Ik stap weer in de auto en ga lekker naar huis. Bedankt voor het kijken.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

One thought on “Aalscholver aan de herfstmaaltijd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

security check *