10 dagen na de brand

Maximumtemperatuur:     47  °C.
Minimumtemperatuur:      29  °C.

 21-07-2022

Wat is er na de brand over van de velden en de natuur. Die vraag stelde ik mij zelf de afgelopen week. Dus besloot ik vandaag de elektrische fiets te pakken. Samen met de camera en auto natuurlijk. Om zo naar de beschadigde velden te gaan. En zo vertrok ik eerst richting El Saladillo om vlak daarvoor toch even een andere route te kiezen. En zo zette ik de auto neer en pakte ik de fiets en de camera spullen. In het voortuin gelegen bos perceel leek me gezien de hitte een wat beter plek om de fiets tocht te starten. Op deze plek had ik ook de foto van de Fire Dog gemaakt.

Ik werd vandaag overvallen door de velen bijeneters die hier aan het foerageren zijn. En zo begon mijn tocht van onder een boom met de bijeneters. Door de extreme hitte ( heel veel warmte golven op de beelden) zijn de bijeneters moeilijk vast te leggen.

Ook omdat ze toch op een grote afstand vliegen en zitten. Maar dat mag de pret niet drukken. Ik stap weer op de fiets en ga een stukje door het bos. Om zo aan de overkant te komen waar ook de brand heeft gewoed. En hopelijk zo wat dichter bij de bijeneters te komen. Dat lukt uiteindelijk maar ik sta dus in de volle zon en dat is erg heet.

Gelukkig ben ik goed gekleed en heb voldoende drinken bij me. Op het moment dat ik besluit om toch even verder te kijken hoe het nu met de afgebrande velden staat, landen er twee jonge roodkopklauwieren. Eén in een boompje vlak bij me, de ander iets verder weg. Nu pak ik heel voorzichtig de camera weer uit de tas en gelukkig blijven ze zitten.

En tja dan gaat de camera los en maak ik de één na de andere foto van de jonge roodkopklauwieren.

Wat een geluk heb ik vandaag. na een aantal (heel veel) foto’s pak ik mijn spullen bij elkaar, aangezien ik bijna begin te smelten. Ik stap weer op de fiets en fiets richting de velden van de brand. Door een lekker windje is het wel even lekker om zo wat verkoeling door de wind te krijgen. Inmiddels ben ik bij de velden aangekomen en maak ik een aantal foto’s.

Pff er heeft een aardig stuk in de brand gestaan. Er is ongeveer 2 hectare land in rook opgegaan.

Ik kan tussen de velden ook nog een aantal foto’s maken van diverse soorten zwaluwen.

Maar dan vindt ik het genoeg geweest inmiddels ben ik bruindoorbakken en ga ik weer richting de auto. Vlak bij de auto stop ik nog even op de zelfde plek waar ik vandaag begon. En dat is bij de bijeneters.

Nu maak ik nog wat laatste foto’s en dan ga echt weer naar de auto. En zo sluit ik deze zeer warme dag af. Bedankt voor het lezen en kijken van 10 dagen na de brand. En graag tot een volgend blogje.

Groetjes, Casper (leven-met)

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *